Sunday, April 10, 2011

malam berpesta MPS...



DAH SEMINGGU MPS bru la aku nak cte kt blog ni. adoiii bpk lembab aku up * btw ptot nye lembab/lembap???? aku pon xtau... time malam dinner kolej ni.. aku bersakan2 sakan... la. sbnr nye simple jew. syes. aku dandan dlm 15 min je!!! dri makeup-rambot-bju-accessories segala bagai. mesti korunk yg dah tgok fb tahu r mcm mner rupen den time tu. ni ado gambor tuk tantapan umum.
cost aku dlm gmbo ni ok la. cz ada bju mak sponsor :P yippie :)

baju *mak sponsor = RM85 (asalnye RM75 tp sbb upah buat lengan panjg n buat getah kt sluar so plus lah rm nyer) bju ni beli kat bazaar JB area hotel pan pacific. kat citu ada bnyk kdai baju india .. ala2 little india brickfields lah...

beg tgh *nor affaf ibrahim sponsor = free pinjam

kasut = RM57 (beli kt mines, kedai dah luper)

accessories= gelang ( RM15 ; MID valley + RM10 ; MSJID india)
brooch (RM 45 ; SACC ) beli time rayer dlo....
earing ( RM 8; bazaar UM)
bunga kat kepala (RM 29.90 ; heart attack MID vley)
make up aku touch up sdri la. brg2 pon sdn bhd gak la. simple jer srbanrnye makeup tu cuma color tu main peranan!

klo korunk nak tau mcm mane i make up. simple
1. cuci muke ; CLEAN&CLEAR
2. pkai je krim muke yg korunk slalo pkai tu ; SYAHIRAH
3. pkai la bedak asas serata yg mungkin! jgn capok. ; SILKYGIRL
4. pkai lens ; GEO LENS
5. pkai eyeliner liquid tebal2; SILKYGIRL
6. pkai bulu mata palsu; MAC * psar mlm jew~
7. buh la blusher kat pipi (warne pink ; MAC)
8. lastly... buh lah lipstick (memula letak lipstick merah den buh lip gloss merah gak ; STAGE)

2 comments:

Fiona said...

ape theme die?

vamp said...

1 malaysia... so yg pdai2 ko lah nk pkai bju ape